Fazolový salát
125 g velkých bílých máslových fazolí předem namočených uvaříme ve vodě spolu s 2 prolisovanými stroužky česneku a 1 bobkovým listem do měkka. Scedíme a necháme vychladnout.
K fazolím přidáme asi 8 rajčat nakrájených na plátky a 2 velké lžíce nasekané řeřichy, kterou si předem vypěstujeme na tácku na mokré vatě. Na zálivku smícháme 6 lžic sójové smetany Provamel nebo smetany z kešu oříšků, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci sekané čerstvé bazalky a lžičku čerstvě nastrouhaného křenu(!). Dochutíme, máme-lli potřebu, solí.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 6085
Datum: 8. 11. 2009