Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Gratinovaná řepa s celerem

2 hrnky syrové řepy, oloupané a nakrájené na kolečka, 2 hrnky syrového rozčtvrceného celeru (kořenu), nakrájeného na plátky, 1 pol. lžíce celozrnné špaldové mouky, 1/2 čaj. lžičky tymiánu, 6 bobulí jalovce, 1/2 hrnku pomerančového džusu, 1/2 hrnku vody, 1/2 čaj. lžičky sušeného polévkového základu (např. Würzl), mořská sůl, čerstvě mletý pepř
|
Typ článku: Recepty

Předehřejeme troubu na 190 stupňů C. Ohnivzdornou nádobu na zapékání vysteleme střídavě plátky celeru a řepy, dokud nepoužijeme všechny suroviny. Posypeme tymiánem, rozmačkaným jalovcem, solí a kořením, rovnoměrně mezi každou vrstvu. Smícháme pomerančový džus, mouku a vodu s polévkovým základem a touto směsí zalijeme plátky zeleniny.

Mísu položíme na sporák a na silném příkonu tepla přivedeme do varu, vaříme asi 2 minuty. Stáhneme, přikryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Odstraním fólii a dopečeme ještě asi 5-10 minut.

Z knihy Igora Bukovského a Pavola Liptáka Hned to bude. Vydalo Nakladatelství Slovart.

Počet přečtení: 4794
Datum: 29. 11. 2013