Gurmáni už od kolébky
Morgan Hendersonová, která pracuje jako poradkyně pro kojení, tvrdí, že děti které jsou kojené, mají mnohem více „gurmánských“ zkušeností a jsou připraveny na nové chutě při přechodu z mateřského mléka na dětskou stravu – brokolici, pomeranče, jahody, cibuli, čokoládu či fazole totiž už „znají“ z mléka své maminky, a proto jsou jim blízké.
Rubrika: Zdraví dětí
| Typ článku: Studie
Potvrzují to nejen zkušenosti mnohých matek, ale také pozorování vědců. V roce 2001 byl například publikovaný zajímavý experiment: část sledovaných matek pila každý den mrkvovou šťávu. Když pak po přechodu z mateřského mléka svým potomkům podávali kaši ochucenou mrkví, jejich děti ji jedly mnohem raději než děti, jejichž maminky mrkvovou šťávu nepily.
Počet přečtení: 1456
Datum: 6. 11. 2018