Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Gurmáni už od kolébky

Morgan Hendersonová, která pracuje jako poradkyně pro kojení, tvrdí, že děti které jsou kojené, mají mnohem více „gurmánských“ zkušeností a jsou připraveny na nové chutě při přechodu z mateřského mléka na dětskou stravu – brokolici, pomeranče, jahody, cibuli, čokoládu či fazole totiž už „znají“ z mléka své maminky, a proto jsou jim blízké.
|
Typ článku: Studie

Potvrzují to nejen zkušenosti mnohých matek, ale také pozorování vědců. V roce 2001 byl například publikovaný zajímavý experiment: část sledovaných matek pila každý den mrkvovou šťávu. Když pak po přechodu z mateřského mléka svým potomkům podávali kaši ochucenou mrkví, jejich děti ji jedly mnohem raději než děti, jejichž maminky mrkvovou šťávu nepily.

Počet přečtení: 1456
Datum: 6. 11. 2018