Hummus
1 šl cizrny, bobkový list, 5 šl vody, 1 čl wurzlu, šťáva z jednoho citrónu, 3-6 stroužků česneku, 0,5 čl koriandru, 0,5 čl kuminu (římský kmín), svazek zelené petržele, sůl
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Cizrnu namočíme přes noc do vody, ráno vodu slijeme. Přidáme čerstvou vodu, bobkový list, wurzl a vaříme v tlakovém hrnci 1,5 hodiny. Vývar slijeme do hrnku a cizrnu dáme do mixéru.
Přidáme citrónovou šťávu, zelenou nať petržele, koření a sůl. Mixujeme do hladka, podle potřeby přidáme trochu vývaru nebo sezamového oleje.
Jedná se o tradiční jídlo východu, připravuje se v mnoha variantách. Základem je cizrna, citrónová šťáva a další koření.
Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová
Počet přečtení: 2716
Datum: 25. 1. 2009