Hummus – pomazánka z cizrny
sezam přírodní š, olej slunečnicový 4 pl, sůl špetka, cizrna uvařená na měkko 2 š (1 š = 1,8 dl), citrónová šťáva 1,5 pl, česnek 4 stroužky, sůl 1 čl, jablečný mošt š, olej slunečnicový 2 pl, mletý koriandr 1/4 čl
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Sezam (pomletý na kávovém mlýnku) umixujeme s olejem a špetkou soli v mixéru, čímž dostaneme „tahin“ (polotovar). Do mixéru přidáme ostatní suroviny a všechno umixujeme na hladkou pomazánku. Natíráme na celozrnný chléb a zdobíme zeleninou, příp. trochou kečupu.
Hummus je hladká pomazánka netypické, ale velmi příjemné chuti vhodná na zdravé snídaně, chlebíčky apod.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 3563
Datum: 1. 8. 2009