Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Hustá zeleninová polévka

½ kg brambor (oloupaných a nakrájených na kostky), 1 středně velká cibule, 2 polévkové lžíce oleje, 3-4 středně velké mrkve (nakrájené na kolečka), 1 středně velká petržel (nakrájená na kolečka), 1 středně velký celer (nakrájený na kostky), 2 kostky zeleninového bujónu, ¼ kg fazole, cizrny nebo sóji, 1 litr vody (dle potřeby i více), Solčanka dle potřeby
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Fazole (cizrnu, sójové boby) naočíme přes noc do vody. Ráno vodu slijeme. Luštěniny je možné uvařit odděleně v tlakovém hrnci (30 minut) anebo použít do polévky například konzervu uvařených bobů.

Na oleji osmažíme do zlatova cibuli a pak přidáme vodu, bujon, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, na kostičky nakrájený celer, dále brambory a fazole (cizrnu, sójové boby). Za občasného míchání vaříme, až je zelenina měkká (45 až 60 minut).

Podáváme jako hlavní jídlo s celozrnným chlebem.

http://www.countrylife.cz/cizrna-500-g-bio-country-life

http://www.countrylife.cz/bujon-zeleninovy-wuerzl-kostky-66-g-bio-eden

Z knihy H. Diehla, A. Ludingtonové a P. Pribiše Síla zdraví. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 7969
Datum: 20. 11. 2020