Indické brambory
Uvařte brambory v hrnci pod pokličkou, použijte při tom jenom malé množství vody. Vařte je tak dlouho, až změknou, neměly by ale být příliš měkké. Vyjměte je z vody a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte na velké kusy. Pak je odložte stranou. Do velké pánve vlijte čtvrt šálku vody. Přidejte hořčičné semínko a na středním plameni vařte asi 5 minut. Pak přidejte cibuli a zelenou papriku a vařte je, až změknou (asi 10 minut). Přidejte kurkumu a koriandr a dobře promíchejte. Přidejte nakrájené brambory a 2 polévkové lžíce vody.
Dobře promíchejte a za častého míchání vařte asi 10 minut na mírném plameni. Odstavte a vmíchejte citronovou šťávu. Servírujte.
Toto jídlo můžete podávat teplé i za studena, záleží jen na vás. Jedná se o indický recept, proto je nejlépe podávat bhaji brambory s dalšími indickými ingrediencemi, jako jsou rýže, zeleninové kari nebo pšeničné placky (čapátí).