Indické kari z červené čočky s rýžovým nápojem Provamel
200 g červené čočky, 300 ml rýžového nápoje Provamel, 120 ml smetany Provamel, 2 lžíce biomásla, 1 malá cuketa, 1 malý kousek zázvoru, 1 malý pórek, 250 g batátů, 4 lžíce sójové omáčky tamari, 2 lžíce umeocta, 1 lžička kari, 1 lžička kurkumy, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička mořské soli, malá hrst čerstvého koriandru
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Červenou čočku zalijte vodou a duste do měkka se špetkou soli. Uvařenou čočku propláchněte studenou vodou.
Pórek, cuketu a oloupané batáty nakrájejte na kousky. Opékejte na másle spolu s nakrájeným zázvorem, až zelenina zesklovatí. Přidejte červenou čočku a promíchejte. Přidejte koření, tamari, umeocet a znovu promíchejte. Nakonec zalijte rýžovým nápojem a smetanou Provamel. Provařujte, až začne omáčka houstnout.
Podávejte s rýží, na talíři posypte čerstvým nasekaným koriandrem.
Autoři receptů z kuchyně Country Life v Praze vám přejí dobrou chuť!
Počet přečtení: 3501
Datum: 27. 2. 2015