Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Intervence v oblasti výživy přináší výsledky v boji s rakovinou

V současné době probíhá množství vědeckého výzkumu, jenž se snaží vyhledávat potraviny, které chrání proti rakovině. Řada vědců se shoduje v tom, že nejlepší cestou, jak zabránit vzniku rakoviny, je konzumace nerafinovaných (celozrnných, celistvých) potravin.
Rubrika: Rakovina
|
Typ článku: Studie

Zásobení živinami je velmi důležité. Pokud je toto zásobení ze stravy dostatečné, pak jsou zde silné důkazy toho, že výživové doplňky mnohdy riziko nesnižují, ale naopak zvyšují! Další faktory životního stylu hrají důležitou roli v tom, zda budou doplňky prospěšné či nikoliv - např. tabák nebo alkohol. Je zcela zřejmé, že i když málo (určité látky, živiny) je dobré, mnoho té samé živiny může ve skutečnosti škodit. Rozhodující pro odolnost proti rakovině je kombinace stravy a životního stylu.

Kurkumin, jenž se nachází v kurkumě, vykázal v pokusech na myších velmi dobrý potenciál v prevenci rakoviny prostřednictvím účinku na některé geny, které způsobují rakovinu. Obdobně se ukázalo, že jablková šťáva dokázala snížit výskyt adenomů u myší o 38 % - v porovnání s podáváním vody.

Z výročního setkání American Institute for Cancer Research (AICR)

Počet přečtení: 3115
Datum: 23. 8. 2012