Intervence v oblasti výživy přináší výsledky v boji s rakovinou
Zásobení živinami je velmi důležité. Pokud je toto zásobení ze stravy dostatečné, pak jsou zde silné důkazy toho, že výživové doplňky mnohdy riziko nesnižují, ale naopak zvyšují! Další faktory životního stylu hrají důležitou roli v tom, zda budou doplňky prospěšné či nikoliv - např. tabák nebo alkohol. Je zcela zřejmé, že i když málo (určité látky, živiny) je dobré, mnoho té samé živiny může ve skutečnosti škodit. Rozhodující pro odolnost proti rakovině je kombinace stravy a životního stylu.
Kurkumin, jenž se nachází v kurkumě, vykázal v pokusech na myších velmi dobrý potenciál v prevenci rakoviny prostřednictvím účinku na některé geny, které způsobují rakovinu. Obdobně se ukázalo, že jablková šťáva dokázala snížit výskyt adenomů u myší o 38 % - v porovnání s podáváním vody.
Z výročního setkání American Institute for Cancer Research (AICR)