Jablkový závin
1 šálek (přibližně 1,8 dl) hladké pšeničné mouky, ¾ šálku celozrnné pšeničné mouky, 1 pol. lžíce hladké sójové mouky, 1 šálek margarínu, ½ šálku sójového mléka, špetka soli, tuk na vymaštění plechu
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Náplň: 1 kg jablek, ¾ šálku rozinek, ½ šálku vlašských ořechů, ¾ šálku přírodního cukru, 3 pol. lžíce strouhanky
Mouku mírně osolíme, přidáme tuk a sójové mléko a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na dva stejné díly a dáme alespoň na 2 hodiny do chladničky. Pak každý díl rozválíme na tenký plát, posypeme strouhankou, na ni dáme vrstvu nakrájených jablek, posypeme cukrem, případně trochou mleté skořice, rozinkami a pokrájenými vlašskými ořechy.
Závin svineme, dáme na vymaštěný plech, potřeme sójovým mlékem, propíchneme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
Dobrou chuť přeje Jana Konečná
Počet přečtení: 3586
Datum: 16. 8. 2013