Lístkový závin
300 g palmového tuku (oleje), 150 g mouky
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Vypracujeme těsto, necháme ho odpočinout v lednici.
350 g mouky, 250 ml vody, špetka soli
Vypracované těsto zabalíme do vlhké utěrky a dáme na 30 minut do lednice.
Vodové těsto rozválíme a položíme na něj cihlu z tukového těsta. Zabalíme, rozválíme a přeložíme na půl. Znovu opatrně rozválíme a přeložíme. Ještě jednou zopakujeme. Takto navrstvené těsto necháme opět odpočinout v lednici. Rozválíme těsto mezi dvěma igelity, aby se nelepilo. Naplníme ho jablky, ořechy a rozinkami tak jak jsme zvyklí. Pečeme v horké troubě.
Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová
Počet přečtení: 3275
Datum: 23. 6. 2009