Jahelné máslo
1 1/2 š jáhel uvařených nahusto v sójovém mléku, 1/3 š vařené mrkve, 2 čl sušeného sójového mléka, 3/4 –1 š kokosové moučky, 3/4 –1 š vody, 3/4 čl soli, trochu citronové šťávy na ochucení (nemusí být)
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Tuhé suroviny mixujeme za postupného přilévání vody až do konzistence podobné roztíratelnému máslu. Podle vlastní chuti můžeme dosolit a ochutit troškou citronové šťávy. Máslo nalijeme např. do kelímku od rostlinného másla a uložíme v chladničce. Jahelné máslo je možné používat na přípravu chlebíčků s přidáním cibule, rajčat, papriky. Samotné (tak jako běžné máslo) má nevýraznou chuť.
Ze základního másla můžeme připravit přidáním bylinek podle vlastního uvážení bylinkové máslo.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3106
Datum: 26. 1. 2009