Japonci konzumují hodně soli a mají hodně rakoviny žaludku
Koncentrované zdroje soli mohou poškodit žaludeční výstelku. Výsledkem může být rakovina žaludku. Japonci přijmou až 7 a čtvrt čajové lžičky soli denně (15,5 gramů sodíku) v podobě miso, sójové omáčky a nakládané zeleniny. Mají také jeden z nejvyšších výskytů rakoviny žaludku na světě.
Rubrika: Rakovina
| Typ článku: Poradna výživy
Mezi další faktory, o kterých se předpokládá, že přispívají k vysokému výskytu rakoviny žaludku u Japonců, patří rýže pokrytá mastkem, který je často kontaminován azbestem, karcinogeny produkované během uzení ryb a dalších druhů masa a nedostatek čerstvého ovoce a zeleniny bohatých na vitaminy A a C, které, jak víme, vykazují protirakovinné účinky.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 5319
Datum: 7. 5. 2012