Používejte minimálně sůl
Doporučuje se ne více než jedna čajová lžička soli denně. Tím se sníží riziko vysokého krevního tlaku a mozkové mrtvice. Určité množství soli je ovšem pro zachování dobrých tělesných funkcí potřebné.
Rubrika: Výživová poradna
| Typ článku: Poradna výživy
Dříve tomu bývalo tak, že ze slánky pocházely dvě třetiny zkonzumované soli. Nyní je to jenom třetina. Většina soli pochází z potravin, které kupujeme. Výrobky z obilovin (chléb, pečivo atp.) jsou jednoznačně největším zdrojem soli v našem jídelníčku, na dalším místě je maso, potom mléčné výrobky. Většina produktů rychlého občerstvení obsahuje velká množství soli.
Prof. Dr. John Scharffenberg, emeritní profesor výživy, Loma Linda University
Počet přečtení: 3182
Datum: 3. 3. 2009