Kořeněné palačinky s pomerančem
1 hrnek mouky, 1/3 hrnku třtinového cukru, 1 lžička prášku na pečení, ½ lžičky jedlé sody, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky muškátového oříšku, špetka badyánu, kůra z 1 pomeranče, 1/3 hrnku šťávy z pomeranče (tak 2 pomeranče), ½ hrnku sójového mléka
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
V míse smícháme mouku, prášek na pečení, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a badyán. V jiné smícháme pomerančovou šťávu, kůru, sójové mléko a cukr. Vlijeme do sypké směsi a smícháme.
Těsto lijeme naběračkou na předehřátou pánev s trochou oleje. Až z jedné strany palačinka zhnědne, otočíme ji a smažíme do zlatohněda. Mezi pečením jednotlivých palačinek kápneme na pánev trochu oleje.
Podáváme hned s javorovým sirupem, trochou margarínu nebo ovocem.
Když máte trochu víc času a o něco větší hlad než normálně. Palačinky můžete proložit papírem na pečení a v igelitovém sáčku zmrazit.
Z kuchařky Martiny Čermákové Vegmňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo Nakladatelství Plot.
Počet přečtení: 4141
Datum: 17. 4. 2015