Korpus na pizzu
Droždí rozmíchejte ve 45 stupňů teplé vodě. Nechte pět minut odpočinout. Pak k němu přidávejte po jednom šálku za stálého míchání mouku. Těsto důkladně propracujte v míse (počítejte s tím, že se bude lepit). Mísu přikryjte a nechte jednu hodinu kynout.
Vezměte formu na pizzu s nepřilnavým povrchem (nebo ji vytřete olejem), případně použijte plech na pečení. Formu vysypte kukuřičnou moukou. Těsto vyjměte z mísy (bude se lepit) a vložte je do připravené formy. Pomocí prstů je rozprostřete po ploše formy. Dbejte na to, aby bylo roztaženo až do krajů, a nezapomeňte okraj trochu zvýšit, aby protlak nevytékal. Pět minut pečte při teplotě 200 stupňů. Tím zajistíte, že korpus nebude rozměklý.
S moukou se lépe pracuje a bude lépe kynout, pokud ji před přidáním do směsi droždí a vody zahřejete – optimálně asi na teplotu 45 stupňů. V běžné troubě to může trvat asi půl hodiny, v mikrovlnné troubě půldruhé minuty.
Tento korpus můžete použít k přípravě tradiční pizzy s rajským protlakem atp. Místo rajského protlaku můžete také použít uvařené, rozmačkané a osmažené fazole (mexický recept).