Křupavé nudle se zázvorovo-citronovou omáčkou
100 gramů rýžových nudlí, 2 hrnky hub (žampiony, hlíva nebo shiitake), nakrájených, 1 lžíce rostlinného margarínu, 1 lžíce sezamových semínek
|
Typ článku: Recepty
Dresink: kůra z 1 citronu, šťáva z ½ citronu, 2 lžíce sójové omáčky, 5centimetrový kus zázvoru, najemno nasekaný, 1 lžíce sirupu z agáve, 3 lžíce oleje (ideálně sezamového, ale může být i slunečnicový)
Uvaříme nudle podle návodu. Mezitím smícháme všechny přísady na dresink.
Rozehřejeme máslo na středně vysokém ohni a dáme smažit nakrájené houby, až pustí vodu a změknou. Přimícháme uvařené nudle a smažíme je do zlatova takových 5-8 minut.
Prohodíme sezamovými semínky a podáváme hojně pokapané dresinkem.
Jak ji jednou okusíte, už od ní neupustíte, hlavně v kombinaci s křupavými nudlemi.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství Plot.
Počet přečtení: 1317
Datum: 30. 10. 2018