Které faktory zvyšují náchylnost k projevům potravinové alergie?
Hlavní roli hraje dědičnost. Důležité je, kdy se alergie poprvé projeví; čím dříve v životě, tím bývají příznaky závažnější.
Rubrika: Alergie
| Typ článku: Rady lékaře
Alkohol a aspirin zhoršují projevy alergie. Infekce (např. kašel, infekční mononukleóza, spalničky, chřipka, zánět průdušek, zápal plic) mohou vyvolat potravinovou alergii nebo zhoršit její projevy. Vysoká vlhkost, únava, studené počasí a podchlazení snižují toleranci alergenů.
Rychlost konzumace ovlivňuje intenzitu alergické reakce. Zřejmě to souvisí s tím, jak dobře je potrava rozžvýkána a rozmělněna. Při důkladném zpracování v ústech se 98 procent bílkovin vstřebává v podobě malých peptidů a aminokyselin. Potravina konzumovaná v tekuté podobě vyvolá méně příznaků než stejná potravina konzumovaná v tuhém stavu.
Podle knihy „Food Alergies Made Simple". Autoři: Phylis Austin, dr. Agatha & dr. Calvin Thrash.
Počet přečtení: 3326
Datum: 23. 1. 2011