Kukuřičná pomazánka
Nejprve uvaříme ve vodě kukuřičnou krupici. Rozmixováním tohoto základu s jakýmkoli méně šťavnatým druhem ovoce, oleje a ostatními dochucovadly (dle vlastní chuti) můžeme vytvořit různé druhy pomazánek.
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
1 1/2 š vody, špetka soli, 3 vrchovaté pl kukuřičné krupice, 1 pl hrubé mouky
Vodu přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou krupici. Vaříme do zhoustnutí (asi 5 minut) a přisypeme hrubou mouku. Necháme přejít varem, odstavíme a necháme vychladnout.
uvařená a vychladlá kukuřičná směs, 2 pl rozinek, 3 pl sezamových semínek, 1 středně velký banán, 1 pl medu, 2 pl oleje
Rozmixujeme dohladka a necháme vychladnout. Natřené pečivo ozdobíme plátky ovoce, případně mletými ořechy.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3623
Datum: 26. 1. 2009