Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Kuskus

kuskus celozrnný 1 š (1 š = 2 dl), solčanka 1–1,5 čl, olej slunečnicový 1 pl, voda vroucí 1,6 š, sůl na dochucení

Kuskus opražíme na sucho na pánvi do horka. Přidáme würzl a olej, zamícháme a zalijeme vařící vodou. Vaříme na mírném plameni asi 1 minutu, odstavíme a pod pokličkou necháme dojít asi 10–15 minut. Potom jej opatrně vidličkou rozmícháme. Kuskus musí být sypký a měkký.

Kuskus je vděčnou potravinou pro svoji rychlou, téměř instantní úpravu. Kromě použití jako přílohy je jeho variabilita nesmírně velká od sladkých kaší, přes pomazánky a karbanátky až po nákypy a zavářky do polévky.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4184
Datum: 14. 6. 2010