Kynuté celozrnné houskové knedlíky
Kvásek: 1 š vlažného sójového mléka, špetka soli, 1/2 čl cukru, 1 pl mouky, 1/3 čerstvého droždí
|
Typ článku: Recepty
Do sójového mléka nasypeme rozdrobené droždí, přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Na teplém místě necháme vykynout.
2 š celozrnné pšeničné mouky, 1 1/2 š hrubé mouky, 3/4 čl soli, 1 š na malé kostky pokrájeného celozrnného rohlíku, 1/2 š vlažné vody
Suroviny smícháme s kváskem a dobře propracujeme. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Potom ho rozdělíme na poloviny a znovu propracujeme. Vytvarujeme knedlíky (válečky) a na mírně pomoučněné desce je necháme dále kynout. Po dokynutí je vaříme v páře přibližně 18 minut. Po uvaření je na několika místech propíchneme vidličkou a potřeme olejem.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 5590
Datum: 25. 1. 2009