Lahůdkové závitky z tofu
2 š rozmačkaného bílého tofu, 1 š nakrájemé mrkve, 2 pl oleje, 1 pl lněného semínka, 5 pl teplé vody, 1/2 čl soli, 1 1/2 čl solčanky, 1/2 čl zázvoru, 2 pl sezamového semínka, 5 pl sušených pšeničných klíčků (nebo ovesných vloček), 5 pl polohrubé mouky na obalování, 1/2-1 š oleje na smažení
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Lněné semínko namočíme do teplé vody na 15 minut. Prvních 5 surovin po této úpravě rozmixujeme na jemnou hmotu. Sezam a pšeničné klíčky nasucho opražíme, pomeleme na kávovém mlýnku a smícháme se všemi ostatními surovinami. Z této hmoty vytvarujeme asi 6-7 cm dlouhé válečky, obalíme je v mouce a osmažíme po obou stranách dozlatova.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 4073
Datum: 25. 1. 2009