Letní osvěžující polévka
Do vařící vody ochucené zeleninovým bujónem zavaříme ovesné vločky na polohustou kaši (asi 8–10 minut pomalého varu). Ke konci varu kaši ochutíme ostatními produkty.
paprika bílá 1 velká, rajčata 4 ks, sůl 1/3 čl
V mixéru umixujeme nakrájenou osolenou zeleninu a přidáme uvařenou kaši. Mixujeme téměř do hladka, polévka nemusí být stejnorodé konzistence. Polévku nalijeme do talířů.
celozrnný chléb 2–3 krajíce nakrájené na kostičky, olivový olej, lahůdkové sušené droždí, sůl
Kostičky chleba na sucho opečeme v troubě do křupava a potom ochutíme ostatními surovinami, smícháme a klademe do polévky těsně před podáváním.
Tato polévka se podává polostudená, je příjemné lahodné chuti a nestejné krémové konzistence.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.