Lilkoví ježci (podle Bukovského)
Lilky rozkrojíme na poloviny, položíme na olivovým olejem jemně vymazaný plech a každou polovinu rozkrájíme do vějíře tak, aby u stopky zůstal lilek spojený. Síla jednotlivých proužků je asi 1 cm.
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Do vějířků vložíme kolečka rajčat, plátky žampiónů, kolečka cuket a tím se vějířky roztáhnou. Na jeden plech se vejdou 4 půlky lilku. Mírně osolíme, posypeme nakrájenou směsí cibule a česneku, hustě posypeme majoránkou a pokropíme olivovým olejem. Upečeme v troubě do změknutí lilků (25 minut).
Podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami. Na 1 středně velký lilek (stačí na 2 porce), potřebujeme 1 větší rajče, 2 žampiony, půl malé cukety, 1 velkou cibuli a 4 stroužky česneku.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 3181
Datum: 23. 10. 2009