Makovec Mit Kick
1 hrnek sójového mléka, ½ hrnku třtinového cukru, 2 hrnky mouky, ¾ pytlíku prášku na pečení, 1 hrnek mletého máku, 5 lžic rostlinného oleje
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Na mírném ohni povaříme v sójovém mléku cukr a mák a necháme vychladnout. Předehřejeme troubu na 180 oC. V míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Do vychladlého máku vmícháme olej a směs smícháme s moukou. Pečeme v jemně vymazané formě 20-30 minut. Po vychladnutí ještě potřeme citrónovou pěnou.
Poleva: 1 hrnek moučkového cukru, kúra z 1 citrónu, 1 lžíce šťávy z citrónu, sójové mléko na zředění
Všechno utřeme a podle potřeby přidáme 1-2 lžíce sójového mléka.
Nepostradatelná součást čajových seancí.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.
Počet přečtení: 4723
Datum: 24. 10. 2014