Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Mangoldovo-celerová polévka

2 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule, nakrájená nadrobno, 4-5 celerových řapíků, nakrájených nadrobno, lístky odložené, 3-4 stroužky česneku, oloupané a v celku, velký svazek mangoldu, řapíky nakrájené nadrobno, listy natrhané na kusy, malá snítka rozmarýnu, lístky nakrájené nadrobno, svazeček petrželky, pouze lístky, 600 ml horkého zeleninového vývaru (viz výše), sůl
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Ve velkém hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli, řapíkatý celer, česnek, mangoldové řapíky a rozmarýn a jemně opékejte, až zelenina změkne. Vmíchejte mangoldové listy, petrželku a vývar, zvolna vařte 5-10 minut, až mangoldové listy změknou.

Hrnec odstavte, polévku rozmixujte na hrubé pyré tyčovým mixérem nebo v robotu. Podle chuti osolte. Před podáváním rozdělte polévku do misek a ozdobte pár lístky řapíkatého celeru.

Z kuchařky Amber Lockeové Domácí polévkárna.  Vydalo nakladatelství Slovart.

Počet přečtení: 383
Datum: 25. 2. 2025