Mangoldovo-celerová polévka
2 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule, nakrájená nadrobno, 4-5 celerových řapíků, nakrájených nadrobno, lístky odložené, 3-4 stroužky česneku, oloupané a v celku, velký svazek mangoldu, řapíky nakrájené nadrobno, listy natrhané na kusy, malá snítka rozmarýnu, lístky nakrájené nadrobno, svazeček petrželky, pouze lístky, 600 ml horkého zeleninového vývaru (viz výše), sůl
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli, řapíkatý celer, česnek, mangoldové řapíky a rozmarýn a jemně opékejte, až zelenina změkne. Vmíchejte mangoldové listy, petrželku a vývar, zvolna vařte 5-10 minut, až mangoldové listy změknou.
Hrnec odstavte, polévku rozmixujte na hrubé pyré tyčovým mixérem nebo v robotu. Podle chuti osolte. Před podáváním rozdělte polévku do misek a ozdobte pár lístky řapíkatého celeru.
Z kuchařky Amber Lockeové Domácí polévkárna. Vydalo nakladatelství Slovart.
Počet přečtení: 383
Datum: 25. 2. 2025