Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Máte rádi polévky?

Miso je produktem vyráběným z celých fermentovaných sójových bobů. Je to hustá pasta, která se obvykle vmíchává do horké vody a připravuje se z ní vynikající polévka, která je tradiční součástí japonské kuchyně.
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Poradna výživy

Jestliže se rozhodnete miso vyzkoušet, doporučuji vám bílou pastu, která má oproti červenému miso jemnější chuť. Příprava polévky miso je velmi jednoduchá – smícháte jednu lžíci pasty se dvěma šálky horké vody a přidáte jakoukoli zeleninu. A máte hotovo!

Protože miso může obsahovat probiotické bakterie, je lepší ho nevařit, aby se jejich blahodárné vlastnosti nezničily.

Počet přečtení: 642
Datum: 6. 7. 2022