Na vejce je dobré si dávat pozor
Organizace Centers for Disease Control zaznamenala v létě v USA čtyřnásobný výskyt salmonely. Ukázalo se, že zdrojem nákazy byl jeden výrobce ve státu Iowa.
Rubrika: Infekční nemoci
| Typ článku: Studie
Vzhledem k ohrožení salmonelózou muselo být z trhu staženo více než 380 milionů vajec od výše zmíněného výrobce. Celkem bylo v létě staženo z trhu kvůli riziku infekčního ohrožení okolo 500 milionů vajec.
Pokud se chce zákazník uchránit infekce salmonelózou, doporučuje se, aby vejce vařil tak dlouho, až bílek i žloutek úplně ztuhnou. Jídlo je potřeba okamžitě zkonzumovat. Je rozumné vyhýbat se jídlům připravovaným z nedostatečně uvařených vajec v restauracích a závodních jídelnách.
U.S. Food and Drug Administration
Počet přečtení: 3465
Datum: 17. 11. 2013