Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Na vejce je dobré si dávat pozor

Organizace Centers for Disease Control zaznamenala v létě v USA čtyřnásobný výskyt salmonely. Ukázalo se, že zdrojem nákazy byl jeden výrobce ve státu Iowa.
|
Typ článku: Studie

Vzhledem k ohrožení salmonelózou muselo být z trhu staženo více než 380 milionů vajec od výše zmíněného výrobce. Celkem bylo v létě staženo z trhu kvůli riziku infekčního ohrožení okolo 500 milionů vajec.

Pokud se chce zákazník uchránit infekce salmonelózou, doporučuje se, aby vejce vařil tak dlouho, až bílek i žloutek úplně ztuhnou. Jídlo je potřeba okamžitě zkonzumovat. Je rozumné vyhýbat se jídlům připravovaným z nedostatečně uvařených vajec v restauracích a závodních jídelnách.

U.S. Food and Drug Administration

Počet přečtení: 3464
Datum: 17. 11. 2013