Slyšela jsem, že konzumace masa přispívá k některým vážným infekčním onemocněním…
Tyto škodlivé mikroorganismy se nalézají v mase zvířat a patří mezi ně na prvním místě salmonely, trichinely a další červi, paraziti způsobující toxoplazmózu, viry hepatitidy a viry způsobující rakovinu. Otrava stafylokokem, která má na svědomí asi 20-40 procent otrav z jídla, je způsobována toxiny produkovanými zlatým stafylokokem během jeho množení v potravinách především živočišného původu.
Čerstvé rostlinné potraviny, jejichž biochemická skladba se velmi liší od skladby lidského těla, neobsahují mikroorganismy škodlivé pro člověka - pokud ovšem nebyly kontaminovány produkty nebo výměšky nemocných zvířat nebo lidí. Míra schopnosti přenášet infekční nákazu prostřednictvím potravin se snižuje jejich důkladným uvařením.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.