Německý bramborový salát
10 středních brambor, uvařených a oloupaných, 1 nakrájená cibule, 1/4 šálku vody, 2 pl celozrnné pšeničné mouky, 1 pl medu, 1 čl sójové omáčky tamari, 1/2 čl celerového semínka (možno vynechat), špetka pepře (možno vynechat), 3/4 šálku vody, 1/2 šálku octa
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Ve velké pánvi ve čtvrtině šálku vody na středním plameni rychle orestujte cibulku, až začne mírně hnědnout. Přidejte mouku, med a celerové semínko. Dobře promíchejte, abyste dosáhli hladké konzistence. Přilejte vodu a ocet. Za stálého míchání uveďte do varu. Přidejte brambory a nechte přejít varem. Podávejte teplé.
Brambory můžete před vařením oškrábat a nakrájet na větší kusy. V malém množství vroucí vody je vařte tak dlouho, až změknou (asi 30 minut). Vodu slijte. Nechte brambory trochu vychladnout a nakrájejte je na tenká kolečka.
Počet přečtení: 4176
Datum: 18. 1. 2009