Německý bramborový salát
Ve velké pánvi na středním plameni ve čtvrtině šálku vody rychle orestujte cibulku, až začne mírně hnědnout. Přidejte mouku, med a celerové semínko. Dobře promíchejte, abyste dosáhli hladké konzistence. Přilijte vodu a ocet. Za stálého míchání uveďte do varu. Přidejte brambory a nechte přejít varem. Podávejte teplé.
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Užitečné rady: Brambory můžete před vařením oškrábat a nakrájet na větší kusy. V malém množství vroucí vody je vařte tak dlouho, až změknou (asi 30 minut). Vodu slijte. Nechte brambory trochu vychladnout a nakrájejte je na tenká kolečka.
10 středních brambor, uvařených a oloupaných, 1 nakrájená cibule, 1/4 šálku vody, 2 pl celozrnné pšeničné mouky, 1 pl medu, 1 čl sójové omáčky tamari, 1/2 čl celerového semínka (možno vynechat), špetka pepře (možno vynechat), 3/4 šálku vody, 1/2 šálku octa
Počet přečtení: 6904
Datum: 7. 12. 2008