Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Německý bramborový salát

Ve velké pánvi na středním plameni ve čtvrtině šálku vody rychle orestujte cibulku, až začne mírně hnědnout. Přidejte mouku, med a cele­rové semínko. Dobře promíchejte, abyste dosáhli hladké konzistence. Přilijte vodu a ocet. Za stálého míchání uveďte do varu. Přidejte bram­bory a nechte přejít varem. Podávejte teplé.
|
Typ článku: Recepty

Užitečné rady: Brambory můžete před vařením oškrábat a nakrájet na větší kusy. V malém množství vroucí vody je vařte tak dlouho, až změknou (asi 30 minut). Vodu slijte. Nechte brambory trochu vychladnout a nakrájejte je na tenká kolečka.

10 středních brambor, uvařených a oloupaných, 1 nakrájená cibule, 1/4 šálku vody, 2 pl celozrnné pšeničné mouky, 1 pl medu, 1 čl sójové omáčky tamari, 1/2 čl celerového semínka (možno vynechat), špetka pepře (možno vynechat), 3/4 šálku vody, 1/2 šálku octa

 

Počet přečtení: 6904
Datum: 7. 12. 2008