Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nudlové hašé s tofu a olivami

cibule 1 větší, olej 1 pl, solčanka 1,5 čl, rozmarýn 1/2 čl, bazalka čl, voda vařící 5 š (1 š = 1,4 dl), celozrnné vlasové nudle 1,5 š, okurka 1 střední (150 g), kurkuma 3/4 čl, olej olivový 1 pl, tofu česnekové (bílé) 1 kostka, shoyu – sójová omáčka 1 pl, olivy černé vypeckované 10 ks

Na oleji podusíme nakrájenou cibuli, ochutíme a zalijeme vodou. Do vařící tekutiny vsypeme vlasové nudle a vaříme téměř do rozvaření (8–10 minut). Přidáme na malé kostky nakrájenou okurku a kurkumu a dusíme asi 3 minuty. Podle potřeby dochutíme shoyou nebo solí – a můžeme podávat. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené tofu, zalijeme sójovou omáčkou a přidáme na kolečka nakrájené olivy.

Na talíř dáme nudlové hašé, na vrch položíme osmahnuté tofu s olivami a můžeme zdobit měsíčky rajčete a čerstvou petrželovou natí.

Toto netradiční jídlo je nenáročné na přípravu. Kombinací uvedených surovin dosáhneme zajímavé chuti. Nudlové hašé má hustou omáčkovitou až kašovitou konzistenci. Můžeme je podávat jako hlavní chod oběda.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3086
Datum: 6. 10. 2010