Obilné placičky
Smíchejte všechny ingredience. Nechte 6–8 hodin odpočinout, aby došlo k fermentaci. (Mísu přikryjte a nechte ji stát na kuchyňském stole.)
Nažhavte si malou pánvičku s nepřilnavým povrchem. Pak naberte asi 1/4 šálku těsta a rozprostřete je na pánvičku do tenké vrstvy. Okamžitě se vytvoří bubliny. Neotáčejte, dokud se placička aspoň trochu nevysuší. Opatrně obraťte a opečte z druhé strany. První strana bude hotová asi za 1 1/2 minuty, druhá strana za další minutu – při střední teplotě. Placičky podávejte s luštěninovou pomazánkou anebo použijte jako palačinky.
Placičky je možné připravovat i bez kvašení těsta. Postupujte podle výše uvedeného návodu, vynechejte dobu určenou k fermentaci. Při dávkování těsta na pánvičku s ním stále pohybujte, má sklon se rozpadat. Placičky se dají dobře uchovávat v mrazáku. Můžete je připravit, naskládat na sebe a zmrazit. Na pánvi jich lze současně dělat i několik. Pro začátečníky není tento recept úplně snadný, avšak s trochou praxe to jistě zvládnete.