Ochucené celozrnné halušky
3 š celozrnné žitné mouky, 1 š polohrubé mouky, 1 š hrubé mouky, 1 1/2 čl soli, 3 vrchovaté pl rajského protlaku, 3 š studené vody, 1 1/2 pl oleje (do vody), 1-2 pl oleje na omaštění halušek
|
Typ článku: Recepty
Suroviny smícháme, aby vzniklo těsto vhodné na halušky. Přes cedník na halušky je promačkáváme do mírně osolené vody s přidáním malého množství oleje; občas zamícháme. Po protlačení vaříme ještě 5-8 minut, potom propláchneme studenou a hned teplou vodou, necháme v cedníku odkapat a nakonec v misce omastíme olejem. Halušky jsou vhodné jako příloha k jídlům s omáčkami.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 4060
Datum: 25. 1. 2009