Ochucené tofu
1 balíček tofu natural, 1-2 cibule, 2-3 stroučky česneku (můžeme použít i sušený česnek), 1-2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička sušené papriky, 1 ½ lžíce sojové omáčky Shoyu, 2 plné lžíce lahůdkového droždí
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Na teflonovou pánev vlijeme olivový olej (optimálně z pokrutin) a vložíme nakrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět, přidáme jemně nasekaný česnek, promícháme a přidáme na kostičky (cca 12 x 12 mm) nakrájené tofu. Ochutíme sladkou sušenou paprikou (případně malým množstvím pálivé papriky) a mletým kmínem. Promícháme a přidáme sojovou omáčku Shoyu, opět promícháme a přidáme lahůdkové droždí, ještě jednou promícháme. Můžeme servírovat.
Ochucené tofu se hodí namísto masa např. k bramborám, rýži, těstovinám či pohance.
Dobrou chuť přeje Marta Královičová.
Počet přečtení: 9191
Datum: 16. 1. 2015