Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ovesný baton

Kvásek: voda 1 š, sušené droždí 1 1/3 čl, sůl špetka, cukr 1 čl, mouka 1 pl
|
Typ článku: Recepty

Suroviny zlehka promícháme a necháme na teplém místě nakynout.

celozrnná mouka pšeničná jemně mletá 2 š, hladká mouka 2 š, cukr 2 pl, sůl 1,5 čl, olej 1 pl

Suroviny promícháme.

voda 2 š, ovesné vločky jemné 2 š, nakynutý kvásek

Předem namočené ovesné vločky i s vodou přidáme k dalším surovinám a za přidání nakynutého kvásku a ostatních surovin smícháme nejdřív lžící a potom prohněteme rukama. Těsto dobře vypracujeme a necháme nakynout.

Po nakynutí znovu prohněteme, rozkrojíme napůl, vytvarujeme 2 podélné chleby tvaru veky a necháme je nakynout na mírně vymaštěném plechu. Během kynutí můžeme povrch těsta ozdobně naříznout za pomoci jemně pilkovitého nože.

Pečeme asi 30–35 minut při 180 °C. Před pečením má těsto asi 930 g, po upečení mají oba chleby asi 830 g.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 2411
Datum: 4. 12. 2009