Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Paprikovaný bůček s tofu

1 1/2 kostky čerstvého droždí, 3 pl oleje, 1/4 š nastrouhaného uzeného tofu, 1 1/2 pl mleté červené papriky, 8 stroužků prolisovaného česneku, 2 pl sójové omáčky, 3/4 čl soli, 3 š vody, 3 tenčí kostky přírodního tofu  
|
Typ článku: Recepty

Na oleji osmažíme droždí, přidáme tofu a červenou papriku a po zamíchání zalijeme vodou. Přidáme ostatní suroviny a do vroucí tekutiny vložíme tofu, které jsme předtím propíchali tenkou kovovou jehlicí.  Vaříme asi 20 minut. Potom dáme vychladnout na talíř.

1-2 pl hrubé mouky, 5 stroužků česneku, 1 pl mleté papriky

Nálev za stálého míchání zaprášíme moukou tak, aby po krátkém povaření vznikla hustší omáčka. Odstavíme, odebereme 5 pl této směsi a smícháme s prolisovaným česnekem. Touto směsí potřeme strany i vršek uvařeného tofu, mírně posypeme mletou paprikou a necháme v ledničce vychladnout. Podáváme nakrájené na plátky s chlebem a cibulí. Chléb můžeme natřít zbytkem zahuštěného nálevu.

„Prorostlý bůček“ připravíme tak, že uvařené tofu podélně přeřízneme, spodní část potřeme v dostatečné vrstvě směsí, kterou potíráme strany i vršek, a přikryjeme vrchní částí. Potřeme také boky i vršek, posypeme paprikou a necháme ztuhnout.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2372
Datum: 25. 1. 2009