Paprikovaný bůček s tofu
Na oleji osmažíme droždí, přidáme tofu a červenou papriku a po zamíchání zalijeme vodou. Přidáme ostatní suroviny a do vroucí tekutiny vložíme tofu, které jsme předtím propíchali tenkou kovovou jehlicí. Vaříme asi 20 minut. Potom dáme vychladnout na talíř.
1-2 pl hrubé mouky, 5 stroužků česneku, 1 pl mleté papriky
Nálev za stálého míchání zaprášíme moukou tak, aby po krátkém povaření vznikla hustší omáčka. Odstavíme, odebereme 5 pl této směsi a smícháme s prolisovaným česnekem. Touto směsí potřeme strany i vršek uvařeného tofu, mírně posypeme mletou paprikou a necháme v ledničce vychladnout. Podáváme nakrájené na plátky s chlebem a cibulí. Chléb můžeme natřít zbytkem zahuštěného nálevu.
„Prorostlý bůček“ připravíme tak, že uvařené tofu podélně přeřízneme, spodní část potřeme v dostatečné vrstvě směsí, kterou potíráme strany i vršek, a přikryjeme vrchní částí. Potřeme také boky i vršek, posypeme paprikou a necháme ztuhnout.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin