Paprikový sýr
2 š vody, 1/2 š pohanky (loupané), 3/4 š slunečnicového semínka, 2 pl gomasio, 1/4 čl soli, 2 čl sušené cibule, 1/4 čl sušeného česneku, 4 pl tebi, 1 pl sladké papriky, 2 1/2 pl citrónové šťávy
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Pohanku přebereme a propláchneme. Vodu uvedeme do varu, vsypeme pohanku a vaříme přikryté poklicí pozvolna po dobu 30 minut. Odstavíme a necháme trochu vychladit. Mezitím dáme ostatní suroviny do mixéru. Přidáme pohanku a vše rozmixujeme do hladka. Pokud je hmota příliš hustá, takže mixování není možné, pak mixér zastavíme, promícháme špachtlí nebo přilijeme trochu vody. Připravíme si formu, kterou dobře vymažeme olejem, a směs do ní vylijeme. Dáme vychladit (cca 8-10 hodin).
Obměna: Místo sladké papriky můžeme vmíchat 3/4 š nasekaných oliv nebo 2 pl gomasio nebo 1 1/2 pl kmínu nebo 2 pl kopru. Získáme tím sýry různých chutí.
Počet přečtení: 3037
Datum: 23. 5. 2014