Papriky k puknutí
2 červené papriky, 1 konzerva cizrny, 2 stroužky česneku (na plátky), 6-8 cherry rajčat (rozpůlených), 2 lžíce balzamikového octa, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžičky šalvěje, 2 lžičky oregana, špetka soli
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Předehřejeme troubu na 170 °C a vymažeme plech. Odstraníme stopku a semeník paprik a obalíme je v olivovém oleji. V míse smícháme cizrnu, česnek, rajčata, sůl, balzamikový ocet a oregano a směsí plníme papriky. Posypeme šalvějí. Smícháme olej a mletou papriku a pokapeme jím papriky. Dáme péct na 40-50 minut.
Neotřelá varianta babiččiny klasiky.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.
Počet přečtení: 3264
Datum: 13. 9. 2013