Pečené plátky tofu – „svíčková“ na smetaně
2 kostky přírodního tofu, 2 pl sójové omáčky, 2 pl oleje
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Kostky tofu uvaříme v příslušné omáčce (např. omáčka na způsob „svíčkové“ na smetaně podle receptu č. 121), necháme vychladnout, nakrájíme na plátky (z 1 kostky tofu získáme 4 plátky, tzn. 2 porce), pokapeme sójovou omáčkou, potřeme olejem a položíme na vymaštěný plech. Pečeme v středně vyhřáté troubě asi 15 minut tak, aby se nevysušily okraje. Hotové tofu poléváme příslušnou omáčkou.
Na způsob „svíčkové“ na smetaně můžeme připravit i sójové plátky.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3987
Datum: 25. 1. 2009