Pestrý talíř – ač oči přecházejí
Kombinace škrobovin, zeleniny a ovoce poskytují neomezené možnosti pro přípravu nepřeberného množství chutných pokrmů.
Rubrika: Mýty a omyly
| Typ článku: Poradna výživy
Jen porovnejte barvu běžné západní stravy se stravou založenou na škrobovinách. Většina druhů masa, mléčných výrobků a rafinovaných potravin má bílou, žlutou nebo hnědou barvu. Barevně naprosto nezajímavý talíř se steakem a hranolky se proto ozdobuje snítkou natě petržele nebo dílkem rajčete. Jaký je to příkrý kontrast v porovnání s mnoha odstíny růžové, červené, oranžové, žluté, zelené a hnědé, kterou dodávají obiloviny, luštěniny, brambory, zelenina a ovoce.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 3383
Datum: 9. 5. 2011