Vybarvěte si mne do zdraví
Melissa Ohlsonová, projektová koordinátorka z Preventive Cardiology and Rehabilitation Program v Cleveland Clinic říká: „Klíčem ke zdravému srdci je konzumace celé řady druhů zeleniny, přičemž je důležité dbát na pestrost – zastoupení tmavě zelené, žluté, oranžové i červené zeleniny.“
Rubrika: Zelenina
| Typ článku: Poradna výživy
Není žádný problém zajistit si doporučenou denní dávku zeleniny, pokud se nakrájená, nastrouhaná či jinak upravená zelenina stane nedílnou součástí vašich pokrmů. Základním pravidlem je – čím více barev, tím větší prospěch. Zde je pár jednoduchých tipů.
Do sendvičů můžete dávat nastrouhanou mrkev, listy špenátu, klíčky či kolečka okurky.
Do polévky můžete přidat čerstvé zelené listy nebo nakrájená rajčata.
Letní salát oživíte nastrouhaným červeným zelím či nastrouhanou karotkou.
Salát z listové zeleniny můžete změnit v pastvu pro oči – např. přidáním kostiček cukety a žluté dýně, růžiček brokolice, nastrouhané červené řepy a žluté papriky.
Heart Advisor
Počet přečtení: 3095
Datum: 1. 12. 2009