Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Petrželový univerzál s tofu

olej 2 pl, nakrájená cibule 2 ks, jemně nastrouhaná petržel 500 g, zázvor 1 čl, drcený kmín 1 čl, solčanka 1/2 –1 pl, shoyou – sójová omáčka 1 pl

Na oleji podusíme cibulku, přidáme jemně nastrouhanou petržel a několik minut dusíme. Občas promícháme. Po vydušení ochutíme a dusíme dál.

bílé tofu 300 g rozdrolit mezi prsty do misky, citronová šťáva z 1,5 ks, voda 1,5–2 š, maizena 2,5 pl

Uvedené suroviny umixujeme ponorným mixérem a tekutinu vlijeme do dusící se petržele. Za neustálého míchání necháme aspoň 3 minuty projít varem. Potom odstavíme.

rostlinné máslo 2 pl zamíchat (nebo rostlinný olej)

Do chladnoucí hmoty pomazánkové konzistence vmícháme rostlinné máslo a necháme zchladnout. Používáme jako pomazánku na chléb, jako zeleninový salát, jako náplň do vydlabaného rajčete, papriky nebo okurky a také jako hlavní jídlo s rýží nebo jinou obilovinou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3037
Datum: 8. 10. 2010