Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Petrželový „univerzál“ s tofu

olej 2 pl, nakrájená cibule 2 ks, jemně nastrouhaný kořen petržele 500 g, zázvor 1 čl, drcený kmín 1 čl, solčanka 1/2 –1 pl, shoyou – sójová omáčka 1 pl

Na oleji podusíme cibulku, přidáme jemně nastrouhaný kořen petržele a dusíme několik minut. Občas promícháme. Po změknutí ochutíme a dusíme dál.

rozdrobené bílé tofu 300 g, citrónová šťáva z 1,5 ks, voda 1,5–2 š, maizena 2,5 pl

Uvedené suroviny umixujeme ponorným mixérem a tekutinu vlijeme do dusící se petržele. Za neustálého míchání povaříme aspoň 3 minuty. Potom odstavíme.

rostlinné máslo 2 pl zamíchat (nebo rostlinný olej)

Do chladnoucí hmoty pomazánkové konzistence vmícháme rostlinné máslo a necháme zchladnout. Používáme jako pomazánku na chléb, jako zeleninový salát, jako náplň do vydlabaného rajčete, papriky nebo okurky a také jako hlavní jídlo s rýží nebo jinou obilovinou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 2704
Datum: 13. 8. 2009