Pikantní zeleninová polévka
Tato jemná studená polévka vás osvěží a zchladí během horkého letního dne. Je jednoduchá na přípravu a plná živin.
180 g salátové okurky, 2 řapíky celeru, 2 lžíce nasekané čerstvé petržele, 2 lžíce nasekané čerstvé máty, 1 lžíce čerstvého koriandru, 250 ml vody, trochu soli, 2 snítky petržele na ozdobu
Nakrájejte okurku a celer a spolu s petrželí, mátou, koriandrem a vodou je rozmixujte najemno. Podávejte buď okamžitě, nebo vychlaďte v ledničce. Před podáváním promíchejte a ozdobte snítkou petržele.
Tip: Nať petržele obsahuje množství antioxidantů a cenných fytolátek, je bohatá i na vápník, draslík a železo. Dvě lžíce petrželové natě obsahují více než doporučenou denní dávku vitamínu K.
Recepty pocházejí z knihy Veganská kuchyně. Knihu vydalo nakladatelství Svojtka & Co.
Počet přečtení: 1192
Datum: 21. 5. 2021