Pizza rolky ze sušených rajčat se špenátem
150 g zlatého lněného semínka, 100 g slunečnicového semínka, 120 g sušených rajčat (předem namočených), 2 čajové lžičky pizza koření, hrst čerstvého oregána
Na sýrovou náplň: 100 g předem namočených kešu, 1 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžička citronové šťávy, 3 lžíce vody, sůl, bylinky
Na zeleninovou náplň: hrst špenátu, 1 jarní cibulka
Lněné semínko a slunečnici namelte na moučku. Ze sušených rajčat si vyrobte pastu a smíchejte se semínkovou moučkou. Ochuťte bylinkami a zpracujte do tuhého těsta. Pokud se vám těsto lepí, můžete použít na podsypání moučku z lněných semínek.
Vyválejte těsto na rovnoměrnou placku, potřete sýrovou náplní, poklaďte lístky čerstvého špenátu, posypte jarní cibulkou a opatrně za pomoci potravinové fólie viňte do rolky. Tu pak nakrájejte na silnější plátky. Hotové pizza rolky klaďte na síto a sušte asi 10 hodin. Rolky navíc můžete konzumovat i nesušené, v syrové podobě.
S použitím materiálů od firmy Vitalvibe