Pohankové placky pečené na plotně – nekynuté
1/2 š ovesné mouky (pomleté ovesné vločky), 1/2 š pohankové mouky (pomleté pohanky), 1/2 š polohrubé mouky, 1/4 čl soli, 1/2 čl drceného kmínu, 1/5 čl mletého fenyklu, 1 š studené vody
Rubrika: Chléb, pečivo, placky
| Typ článku: Recepty
Suroviny smícháme, necháme 5 minut odstát, namočenou polévkovou lžící dávkujeme těsto na rozehřátou plotnu a namočenou lžící z něj na plotně vytvarujeme placky. Když je placka tuhá, obrátíme ji na druhou stranu. Po upečení můžeme placku potřít olejem.
Je možné ji použít jako náhradu chleba. Podobným způsobem můžeme připravit i kukuřičné nebo ovesné placky.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 6484
Datum: 26. 1. 2009