Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pohankový chléb s česnekem

Kvásek: voda 1 š, sušené droždí 1 1/3 čl, sůl špetka, cukr 1 čl, mouka 1 pl. Suroviny zlehka promícháme a necháme na teplém místě nakynout. Pohanková mouka hladká 2 š, celozrnná mouka pšeničná jemně mletá 2 š, hladká mouka 1 š, sůl 1,5 čl, olej 1 pl, česnekový prášek 1,5 čl, nakynutý kvásek, vodu při hnětení přidávat podle potřeby, podle potřeby podsypávat hladkou moukou
|
Typ článku: Recepty

Sypké suroviny promícháme, potom přidáme kvásek a vodu a vše smícháme nejdřív lžící a následně prohněteme rukama. Těsto dobře propracujeme a necháme nakynout.

Po nakynutí znovu prohněteme, rozkrojíme napůl, vytvarujeme 2 chleby a necháme nakynout na mírně vymaštěném plechu. Během kynutí můžeme povrch těsta ozdobně naříznout za pomoci jemně pilkovitého nože.

Pečeme asi 35–40 minut při 180 °C. Před pečením má těsto asi 860 g, po upečení mají oba chleby asi 770 g.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5285
Datum: 15. 4. 2009