Polévka květáková s ovesnými vločkami
voda 4 š (1 š = 2 dl), květák 200 g, ovesné vločky jemné 2–3 pl, solčanka 1,5 čl, bazalka 1/4 čl, petrželka čerstvá sekaná 2 čl, sójové mléko 1 š, olej slunečnicový 1 čl
Květák rozebraný na růžičky vaříme ve vodě asi 12 minut. Přidáme ovesné vločky a vaříme dalších asi 8 minut. Přidáme ostatní suroviny, ochutíme, povaříme asi 3 minuty a odstavíme.
Vlijeme olej a můžeme podávat. Polévka je hustější konzistence, proto podle vlastního uvážení můžeme přidat vodu a dochutit.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4653
Datum: 14. 11. 2009