Polévka z černých fazolí
1 šálek černých fazolí, 8 šálků vody, 1 nakrájená cibule, 1 nakrájená zelená paprika, 2 stroužky utřeného česneku, 1 čl dobromyslu (oregana), 1 čl mletého římského římského kmínu, 1 plechovka (150 g) rajského protlaku, 3 pl vinného octa, 1 pl sójové omáčky tamari, 2 šálky uvařené rýže natural, 1/4 šálku nakrájených zelených chilli papriček, 1/8-1/4 čl Tabasco omáčky, 1–2 pl nakrájeného čerstvého koriandru (nebo petrželové nati)
Fazole a vodu vložte do velkého hrnce na polévku. Vodu přiveďte k varu, vařte asi dvě minuty. Odstavte, přikryjte a nechte asi 45 minut stát. Postavte znovu na plotnu, přidejte cibuli, česnek, zelenou papriku, dobromysl a římský kmín. Přikryjte a vařte na mírném plameni 1 1/2 hodiny. Přidejte rajčatový protlak, vinný ocet a tamari. Vařte dalších 30 minut. Přidejte chilli, rýži, Tabasco a koriandr (petrželovou nať). Vařte dalších 10 minut. Podávejte horké.
Jedná se o velmi kořeněnou polévku. Pokud nemáte taková jídla rádi, snižte množství Tabasca a koriandru.
Počet přečtení: 5294
Datum: 18. 1. 2009